Facultatea de Teologie Ortodoxă, Amfiteatrul Dumitru Staniloae. găzduiește joi, 17 noiembrie, lansarea a două volume de excepție apărute la Editura Anacronic, scrie site-ul anacronic.ro

Despre educația așa cum ar trebui sa fie și educația așa cum a ajuns să arate, despre ultimele deconstrucții ale modernității dar și despre alternativele sănătoase se va vorbi în întâlnirea cititorilor cu Ninel Ganea și Mihai Vladimir Topan, autorii prefețelor celor două cărți ce se vor lansa joi, la ora 18.00, în Amfiteatrul Dumitru Staniloae al Facultății de Teologie Ortodoxă.
Pe aceeași temă a educației va avea loc și seminarul școlarizare sau Educație de sâmbătă 19 noiembrie de la Academia Privată. 

Cartea "Educația creștin-ortodoxă a copiilor în zilele noastre" a episcopului Grigorie Grabbe, ultimul mare canonist al Bisericii Ortodoxe",  conține, alături de eseul episcopului Grabbe, un fragment despre educația creștină din Calea spre mântuire a Sf. Teofan Zăvorâtul, Cuvântarea către tineri despre dreapta folosire a literaturii grecești a Sf. Vasile cel Mare și un fragment din Discursul funerar despre Marele Sfant Vasile, episcop al Cezareei din Cappadocia al Sf Grigore din Nazianz. Toate acestea sunt texte care dau consistență unui demers editorial intitulat "Educația creștin-ortodoxă a copiilor în zilele noastre".

Cea de-a doua lansare este cea a cărții "Cum suntem imbecilizați. Curriculumul ascuns al școlarizării obligatorii", de John Taylor Gatto, este cea mai radicală critică a învățământului public.

„Școala, așa cum a fost ea concepută, este un sistem esențial de sprijin pentru un model de inginerie socială, care îi condamnă pe cei mai mulți oameni sa fie pietre auxiliare într-o piramidă care se îngustează în sus, având punctul de control în vârf. Școala este un artificiu care face ca o astfel de ordine socială de tip piramidal să pară inevitabilă.” (John Taylor Gatto – Cum suntem imbecilizați).
 
Aflați mai mult despre lansare AICI.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews