ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actriţa Oana Ioachim a încetat din viaţă vineri dimineaţă, la doar 48 de ani.

"Cu regret vă aducem la cunoștință plecarea dintre noi a actriței Oana Ioachim, care s-a stins din viață în dimineața zilei de 11 septembrie, la vârsta de 48 de ani", anunță un comunicat al Teatrului Mic, pe scena căruia actrița a interpretat zeci de roluri, timp de aproape două decenii.

Fiica dramaturgului Paul Ioachim, Ioana Ioachim a avut o carieră recunoscută atât în teatru, cât și în cinematografie.

"Oana Ioachim a lucrat cu regizori precum Cătălina Buzoianu, Dan Micu, Dragoș Galgoțiu, Dinu Manolache, Sanda Manu, realizând de fiecare dată roluri care au rămas, cu siguranță, în memoria publicului. Personajele cărora le-a dat viață în spectacole precum 'Mătrăguna', 'Regăsire', 'Trei jobene', 'Desculți în parc', 'Popcorn' sau 'Cum iubește cealaltă jumătate' au fost aplaudate de-a lungul anilor de sute și mii de spectatori. Plină de vervă, cu aplomb în comedie, dar și resurse de dramatism vibrant, Oana Ioachim rămâne în sufletul partenerilor de scenă ca o prezență pozitivă, ca o personalitate puternică, o ființă plină de dăruire față de meserie", se arată în comunicat.

Cei care vor să îi aducă un ultim omagiu sunt așteptați duminică, la ora 12,30, la Cimitirul Sf. Vineri de pe Calea Griviței.