ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Platforma Europeanbestdestinations.com, realizată de o organizație care promovează turismul în Europa, a prezentat un top al celor mai frumoase castele de pe continent. În listă se află și două obiective turistice deosebite din România – castelul Bran și castelul Corvinilor.

Nicăieri nu se împletesc mai frumos istoria și legenda ca într-un castel. Indiferent că vorbim despre unul din Transilvania, de pe Valea Loirei sau din Bavaria, castelul este un obiectiv turistic plin de mister, care atrage vizitatorii mai mult ca oricare altul.

Lista celor mai frumoase castele din Europa cuprinde monumente celebre în lume, vizitate de milioane de turiști. Printre acestea se numără castelul Alcazar din Spania, Neuschwanstein din Germania, castelele Chambord și Chenonceau de pe Valea Loirei, dar și castelul Windsor, reședința oficială a reginei Marii Britanii.

Topul realizat de European Best Destinations rezervă însă și o surpriză plăcută. Castelul Bran și castelul Corvinilor se numără și ele printre recomandările experților europeni în turism.

Castelul Corvinilor, situat în Hunedoara, este deja cunoscut străinilor, fiind folosit ca platou de filmare în mai multe emisiuni și filme. Este numit și castelul Huniazilor, deoarece construcția lui a început din ordinul lui Iancu de Hunedoara, în anul 1446.

Complexul este realizat în stil gotic-renascentist și a fost ridicat peste o fortăreață mai veche, pe o stâncă deasupra râului Zlaști. Este o construcție impunătoare, care cuprinde numeroase turnuri, bastioane, o curte interioară mare, ferestre și balcoane decorate cu sculpturi în piatră.

Și castelul Bran a atras admirația experților de la European Best Destinations. Devenit celebru prin asocierea greșită cu legenda vampirului Dracula, acest castel este printre cele mai cunoscute din țara noastră. 

Turiștii care vin aici în căutarea unor povești horror cu fanome și monștri vor fi însă dezamăgiți. Castelul Bran nu are nicio legătura cu povestea inventată de Bram Stocker, autorul mitului Dracula. 

Construcția castelului a început în anul1212, iar de atunci complexul a suferit numeroase modificări, ajungând la stilul arhitectural inedit pe care îl vedem azi. 

Cel mai mult și-a pus amprenta asupra locului Regina Maria a României, care l-a transformat în reședință regală în 1920 și l-a renovat. În timpul celui de Al Doilea Război Mondial aici a fost înființat un spital, iar în perioada comunistă castelul a fost conficat de autorități. 

În anul 2005, complexul de la Bran a fost retrocedat arhiducelui Dominic von Habsburg, nepotul reginei Mariei. În prezent, castelul este renovat și poate fi vizitat de turiști.