ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația Predania și Librăria Sophia organizează marți, 21 mai, o lansare de carte și vernisajul unei expoziții de fotografie dedicate memoriei familiei imperiale a Rusiei, ucise cu bestialitate de bolșevici, din ordinul lui Lenin, la sfârșitul Primului Război Mondial. Evenimentul va avea loc marți, când sunt sărbătoriți Sfinții Împărați Constantin și Elena, la sediul Librăriei Sophia din București (str. Bibescu Vodă nr. 19), de la ora 18:00, avându-l ca invitat pe jurnalistul și scriitorul Ninel Ganea.

Expoziția „Ultimul Împărat. Cele mai frumoase amintiri ale Romanovilor” prezintă „fotografii din viața familiei imperiale ruse, care surprind Romanovii în diferite situații de viață precum: întemeierea familiei, nașterea copiilor, războiul și implicarea umanitară a Împărătesei Alexandra și a tuturor copiilor săi, legătura lor cu poporul sau lucrarea diplomatică a Împăratului Nicolae. Nu este lăsată deoparte nici drama acestei familii imperiale din prizonieratul care s-a sfârșit tragic”, informează Asociația „Predania”.

Concomitent cu vernisajul expoziției fotografice, va avea loc lansarea cărții Să învățăm să iubim! - cugetări despre dragoste, căsătorie și viața de familie - , care cuprinde fragmente din jurnalul Împărătesei Alexandra a Rusiei, traduse și publicate de editura „Predania”. 

„Nădejdea este corabia pe care plutim pe marea vieții, credința este cârma, iar Dragostea – cea dintâi și cea din urmă dintre virtuți – este Căpitanul sufletului nostru, fără de care, întreaga ființă se scufundă. Să dăruim dragoste! Să privim în jur, să-i ajutăm pe toți cei alături de care am fost așezați pe drumul vieții! Să le înfrumusețăm zilele prin tot ceea ce ne stă în putință! Astfel, însăși crucea noastră se va face cu mult mai lesne de purtat. Cel care încetează să-și mai ajute aproapele, se face povară și pentru sine însuși. Vrednică este numai acea viețuire care poartă întru sine dragostea cea jertfelnică. Pentru a urca pe marea scară cerească a dragostei, se cuvine ca noi înșine să devenim pietre, să devenim trepte ale scării pe care să poată păși cei de aproape ai noștri, în propriul lor urcuș către Rai. Creștinismul este dragostea cerească, dragoste care înalță sufletul omului aproape de măsurile dumnezeiești. Inima creștinului trebuie să fie o adevărat vistierie a milei și a dragostei celei dumnezeiești, să răspândească numai dragoste, și niciodată amărăciune sau mânie. Cel care dorește să aprindă în inimile altora dragostea pentru Hristos, trebuie să ardă el însuși, mistuit de această dragoste”, se arată în prezentarea jurnalului împărătesei canonizate de Biserica Rusă, ca recunoaștere a vieții de sfințenie și a morții martirice.

Cei care vor dori să achiziționeze această nouă apariție editorială își vor putea completa cunoștințele admirând fotografiile de epocă ale familiei imperiale țariste, o cronică în imagini a unei istorii zbuciumate. Expoziția „Ultimul Împărat. Cele mai frumoase amintiri ale Romanovilor” va fi vernisată marți la ora 18:00 la Librăria Sophia din București, str. Bibescu Vodă nr. 19.