ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică, 4 noiembrie, se încheie la Biblioteca „ASTRA” din Sibiu cea de-a XVIII-a ediție a Târgului Național de Carte și Revistă Religioasă, ajuns deja un eveniment cu tradiție.
 
În cele patru zile ale târgului, au avut loc conferințe și lansări de carte ale unor scriitori și edituri din Ardeal și din toată țara. 
 
Mai mult, evenimentul a reprezintat o bună ocazie de reuniune culturală și schimb de idei, în spațiul generos al Bibliotecii Asociațiunii Transilvane pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român.
 
Joi, 1 noiembrie, de la ora 13.30 editura "Agaton" din Făgăraș a lansat un ghid de călătorie pentru perioada postului. LPuțin mai târziu, actrița Manuela Golescu a lansat colecția multimedia "Urme de lumină", iar  la 17:30 editura "Christiana" din București lansează memoriile d-lui Nică Paiu, veteran al Celui de-Al Doilea Război Mondial. Momentul central al serii a aparținut editurii sibiene "Andreiana", care a lansat la ora 18:00 două cărți de restituiri istorice și patru publicații de autor.

Vineri 2 noiembrie, de la ora 17:00 a avut loc o nouă lansare de carte a  editurii „Christiana” din București ("Spiritul Dreptei" de Răzvan Codrescu), iar de la ora 18:00 editura "Agaton" din Făgăraș a lansat trei titluri noi de literatură pentru copii.

Sâmbătă 3 noiembrie, de la ora 12:00 a avut loc prezentarea ASEA intitulată „Să crezi, să aparții, să devii!”. Apoi,  la ora 16 sibianca Doina Blaga lansează 3 cărți motivaționale despre arta de a găti și trăi sănătos. La ora 17, editura vâlceană "Praxis" a lansat un disc audio cu povești pentru copii. Momentul serii a aparținut editurii sibiene ”Oastea Domnului", care a lansat la ora 18 două cărți despre viața de familie și o a treia despre opera poetică a lui Traian Dorz. La ora 19:00, psihologul Mihai Copăceanu a conferențiat despre „Droguri și Religie” în cadrul conferințelor "Eikon". 

Duminică 4 noiembrie, de la ora 13:00, editura ”Adenium" din Iași a lansat o carte despre dieta creștină și alimentația naturală, dar și un volum de maxime și cugetări patristice. La ora 14:00, Dan Tomuleț conferențiază sub egida "Eikon" despre filosoful Plotin. La ora 17:00 va avea loc festivitatea de închidere a Târgului și de premiere a editurilor participante.

În afara evenimentelor amintite, merită menționat faptul că la parterul corpului B al Bibliotecii "ASTRA" din Sibiu au avut standuri de prezentare și alte edituri sibiene sau naționale în afara celor care organizează lansări și conferințe: editurile Egumenița, Deisis, Doxologia, Institutul de Studii Ecumenice Sibiu,  Familia Ortodoxă, Agnos, Meteor Press, Evdokimos, Fundația prof. George Manu, Pro Vita Sibiu, Diakonie Werk Sibiu.
 
Pentru buna desfășurare a celui mai longeviv târg de carte de la Sibiu, și-au dat mâna Asociația "Scriptus", Mitropolia Ardealului și Biblioteca Județeană "ASTRA" din Sibiu, sub sigla manifestărilor culturale "România 100". Programul se încheie duminica la ora 18.