Duminică, 4 noiembrie, se încheie la Biblioteca „ASTRA” din Sibiu cea de-a XVIII-a ediție a Târgului Național de Carte și Revistă Religioasă, ajuns deja un eveniment cu tradiție.
 
În cele patru zile ale târgului, au avut loc conferințe și lansări de carte ale unor scriitori și edituri din Ardeal și din toată țara. 
 
Mai mult, evenimentul a reprezintat o bună ocazie de reuniune culturală și schimb de idei, în spațiul generos al Bibliotecii Asociațiunii Transilvane pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român.
 
Joi, 1 noiembrie, de la ora 13.30 editura "Agaton" din Făgăraș a lansat un ghid de călătorie pentru perioada postului. LPuțin mai târziu, actrița Manuela Golescu a lansat colecția multimedia "Urme de lumină", iar  la 17:30 editura "Christiana" din București lansează memoriile d-lui Nică Paiu, veteran al Celui de-Al Doilea Război Mondial. Momentul central al serii a aparținut editurii sibiene "Andreiana", care a lansat la ora 18:00 două cărți de restituiri istorice și patru publicații de autor.

Vineri 2 noiembrie, de la ora 17:00 a avut loc o nouă lansare de carte a  editurii „Christiana” din București ("Spiritul Dreptei" de Răzvan Codrescu), iar de la ora 18:00 editura "Agaton" din Făgăraș a lansat trei titluri noi de literatură pentru copii.

Sâmbătă 3 noiembrie, de la ora 12:00 a avut loc prezentarea ASEA intitulată „Să crezi, să aparții, să devii!”. Apoi,  la ora 16 sibianca Doina Blaga lansează 3 cărți motivaționale despre arta de a găti și trăi sănătos. La ora 17, editura vâlceană "Praxis" a lansat un disc audio cu povești pentru copii. Momentul serii a aparținut editurii sibiene ”Oastea Domnului", care a lansat la ora 18 două cărți despre viața de familie și o a treia despre opera poetică a lui Traian Dorz. La ora 19:00, psihologul Mihai Copăceanu a conferențiat despre „Droguri și Religie” în cadrul conferințelor "Eikon". 

Duminică 4 noiembrie, de la ora 13:00, editura ”Adenium" din Iași a lansat o carte despre dieta creștină și alimentația naturală, dar și un volum de maxime și cugetări patristice. La ora 14:00, Dan Tomuleț conferențiază sub egida "Eikon" despre filosoful Plotin. La ora 17:00 va avea loc festivitatea de închidere a Târgului și de premiere a editurilor participante.

În afara evenimentelor amintite, merită menționat faptul că la parterul corpului B al Bibliotecii "ASTRA" din Sibiu au avut standuri de prezentare și alte edituri sibiene sau naționale în afara celor care organizează lansări și conferințe: editurile Egumenița, Deisis, Doxologia, Institutul de Studii Ecumenice Sibiu,  Familia Ortodoxă, Agnos, Meteor Press, Evdokimos, Fundația prof. George Manu, Pro Vita Sibiu, Diakonie Werk Sibiu.
 
Pentru buna desfășurare a celui mai longeviv târg de carte de la Sibiu, și-au dat mâna Asociația "Scriptus", Mitropolia Ardealului și Biblioteca Județeană "ASTRA" din Sibiu, sub sigla manifestărilor culturale "România 100". Programul se încheie duminica la ora 18. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews