ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Muzeul și sala Unirii, vizitate de peste o sută de mii de turiști anual, intră în reparații. Autoritățile vor să fie gata până în 2018, când se împlinesc o sută de ani de la Marea Unire.

Sunt crăpături acum în multe locuri, geamurile și ușile sunt scorojite, iar exteriorul este ros de vreme. Ultimele reparații capitale s-au făcut acum două decenii.

„Acoperișul este cel mai afectat, sistemul de încălzire... Noi trebuie să ne ocupăm în special de partea expozițională, de modernizare”, spune Tudor Roșu, istoric la Muzeul Național al Unirii, Alba Iulia.

„În primul rând pentru turiști, noi ne bucurăm pentru turiști, Alba Iulia este un oraș turistic, un flux din ce în ce mai mare de vizitatori care vin la muzeu și la Sala Unirii”, spune George Bounegru, arheolog la Muzeul Național al Unirii, potrivit digi24.ro.

Reparațiile costă aproape zece milioane de lei și ar trebui să fie gata peste doi ani.

„Noi sperăm ca în vara anului 2016 să înceapă execuția celor două clădiri, respectiv Sala Unirii și Muzeul Unirii, undeva în iunie”, spune, Dan Popescu, director tehnic la Consiliul Județean Alba.