ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liceul de coregrafie „Floria Capsali” este în acest an, unul dintre prietenii evenimentului „Noaptea muzeelor” care se va desfășura pe 20 mai,2017. Vă inviăam astfel să parcurgeți alături de noi un traseu coregrafic complex, atât la sediul nostru din str. Capitan Gheorghe Preoțescu, nr 9 sector 4, cât și în celelalte locații gazdă, de la ora 19.30 la 22.30.

Tema principală a evenimentului este motivarea copiilor de  a adopta un stil de viață sănătos și active,  iar în același timp și dorința noastră de a-i educa și informa pe cei mici despre existența unei meserii minunate, aceea de balerin, meserie pe care o pot dobândi urmând Liceul de coregrafie „Floria Capsali”.

 Bazându-ne pe faptul că dansul, baletul este o formă elevată de comunicare gestuală și una dintre cele mai frumoase meserii, dorim totodată ca prin acest eveniment, să-i îndrumam pe cei mici să se descopere, iar pe cei mari, să se redescopere alături de noi.

Bucuria dansului, al actului coregrafic poate fi ușor asociată cu educația, socializarea, comunicarea și informarea construindu-se astfel, diverse conexiuni culturale.

Urmărim totodată atat creșterea gradului de vizibilitate al specificului artistic al instituției noastre cât și a rezultatelor elevilor și al absolventilor (foști elevi care danseaă în cadrul instituțiilor de profil ca Opera Națională București, Centrul Național al Dansului, Opera Comică pentru Copii, Teatrul Național de Opereta si Musical Ion Dacian, Teatrul Ctin Tănase si în alte companii din țară și străinatate).

Aceștia susțin dansul, baletul în spectacole și manifestări artistice pentru comunitatea societății la nivel micro (părinți, copii) și macro (comunității de sector, comunitatea municipiului Bucurețti, insistând pe aspectul unicității acestui liceu în periplul capitalei).