În această săptămână DNA a pornit audierile într-un nou dosar de mare corupție, Microsoft 2.

În dosarul "Microsoft 2” sunt cercetate mai multe persoane, printre care și foștii miniștri Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Șerban Mihăilescu, Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Daniel Funeriu și Adriana Țicău, aceștia fiind suspectați de abuz în serviciu legate de aprobarea unor proiecte pentru licențe Microsoft.

Cazul Microsoft este destul de complicat. Firma americană a beneficat de complicitatea unor voci din societatea civilă, care în schimbul unor bani pentru a susține conferințe, a închis gura la fărădeligile oficialilor statului.
Pe această listă se află Gabriel Liiceanu, Andrei Pleșu, Horia-Roman Patapievici, Nicolae Manolescu, Mircea Mihăieș sau Vladimir Tismăneanu.

Inițiatorul acestor conferințe, fost director Microsoft România Silviu Hotăran, este acum cercetat penal în Dosarul Microsoft 2!

Ziarul Cotidianul scrie că "aceste Conferințe Microsoft au fost un moft elitist, un fel de caravană purtată prin toată țara, în care „elita" bătea câmpii pe teme dintre cele mai surprinzătoare! Pentru fiecare acțiune de acest fel, „conferențiarii" primeau, potrivit surselor noastre, între 2.000-3.000 euro! Multe dintre aceste „conferințe" au fost publicate apoi în broșuri, completînd așa-zisa „operă filosofică" a conferențiarilor!"

Conferințele Microsoft s-au derulat între 2004-2006. Conferențiarii care au încasat bani de la Microsoft România au fost: Gabriel Liiceanu, Andrei Pleșu, H.R. Patapievici, Mircea Mihăieș, Nicolae Manolescu, Vladimir Tismăneanu, Mihai Răzvan Ungureanu, Theodor Baconsky, Andrei Codrescu. Au mai fost invitați scriitorii Mario Vargas Llosa și Adam Michnik. Toți cei enumerați alcătuiau așa-zisa "elită a lui Băsescu".

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews