ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Personalități ale culturii române sunt invitate marți, 2 aprilie, de la ora 12:00, în sala de festivități a Colegiului Național "Gheorghe Șincai" din București, pentru a-l comemora pe scriitorul Romulus Vulpescu.

Actorii Coca Bloos, Mihai Gruia Sandu, Sergiu Cioiu, Ștefan Velnciuc, Mihai Bisericanu, regizorul Constantin Vaeni, jurnalista Loreta Popa îl vor aduce mai aproape elevilor pe cărturarul Romulus Vulpescu, de la nașterea căruia se vor împlini, pe 5 aprilie, 91 de ani.

Invitații, împreună cu Ștefan Paraschiv, discipol al soților Vulpescu, îl vor evoca pe marele scriitor, traducător, eseist, om de teatru, film și televiziune, într-un eveniment de suflet, organizat de un grup studențesc de inițiativă și găzduit de liceul care, în 2023, a acordat impresionantei sale biblioteci numele lui Romulus Vulpescu, absolvent al instituției bucureștene de învățământ în 1951.

Intrarea este liberă, începând cu ora 11:45. 

Loc: Sala de festivități a Colegiului Național „Gheorghe Șincai” din București
Calea Șerban Vodă nr. 167, Sector 4, București (Stația de metrou Tineretului)