Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploiești se alătură proiectului educațional „Toma Caragiu, o viață închinată teatrului”, care se va desfășura în perioada februarie - iunie 2017 și este organizat de școala Gimnazială „Toma Caragiu” Ploiești.

Proiectul însumează o serie de acțiuni culturale, după cum urmează:

- Spectacolul „In Memoriam Toma Caragiu” se va desfășura în data de 3 martie la Școala Gimnazială „Toma Caragiu” Ploiești și va fi susținut de elevi ai Școlii Gimnaziale „Toma Caragiu” și ai Colegiului de Artă „Carmen Sylva” Ploiești.

- „Ipostaze” - atelier de pictură și desen, activitate care va avea loc în luna aprilie, la Colegiul de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești.

- „Micii actori” - atelier de teatru va avea loc în luna mai și se va desfășura la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești.

- Festival de teatru școlar „Toma Caragiu, o viață închinată teatrului” va fi organizat în luna iunie, la Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești, și vor participa școlile care se vor înscrie în concurs. Juriul va fi format din reprezentanți ai Școlii Gimnaziale „Toma Caragiu” Ploiești și reprezentanți ai Casei de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploiești.

Partenerii Școlii Gimnaziale „Toma Caragiu” Ploiești în cadrul acestui proiect sunt: Primăria Municipiului Ploiești, Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploiești, Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești, Colegiul de Artă „Carmen Sylva” Ploiești, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino” al Județului Prahova și Inspectoratul Școlar Județean Prahova.

Anul acesta se împlinesc 40 de ani de la moartea marelui actor Toma Caragiu.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews