ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sonda americană New Horizons a trecut, marţi, la cea mai mică distanţă de misterioasa planetă pitică Pluto, această "întâlnire" fiind considerată de specialişti principalul eveniment spaţial al anului 2015.

Astfel, Planeta Pluto va fi analizată, pentru prima dată de aproape, de cercetătorii de la NASA, într-o misiune spectaculoasă. După 9 ani, sonda lansată de NASA se întâlneşte cu a 9-a planetă după Soare. Spectacolul spaţial va putea fi observat de specialişti, de la 14:50, ora României, transmite Mediafax.

Pentru prima dată vom putea vedea o imagine clară, nepixelată a planetei-vedetă. Ultima poză făcută arată că Pluto are un fel de inimă de 2.000 de kilometri pe suprafaţa ei. De acum, cercetătorii vor afla ce se ascunde acolo.

Imaginile transmise de sondă arată că Pluto are o culoare naturală brun-roşiatică, generată de molecule de hidrocarburi care se formează în urma interacţiunii metanului cu razele cosmice şi cu particulele solare din atmosferă, după cum au explicat specialiştii.