Una dintre cele mai iritante întâmplări pe care o are orice credincios sau orice om de bună credință în dezbaterile online sau din viața reală, cu prietenii, atunci când își mărturisește credința, este celebra replică: dar evoluționismul lui Darwin a demonstrat că există evoluție, că speciile se trag unele din altele, cum rămâne cu el?

Practic, această replică are o presupoziție: anume că evoluționismul este adevărat și că evoluționismul contrazice flagrant Creația. Și într-adevăr, evoluționismul contrazice flagrant creaționismul doar că nu este adevărat, după cum au demonstrat foarte mulți, în special Phillip Johnson într-o carte manifest: Procesul lui Darwin.
 
Evoluționismul nu este adevărat, este o teorie foarte prost construită, o teorie care nu este matematizabilă, nu poate fi supusă testelor și o teorie care are inevitabile slăbiciuni interne. Asta nu împiedică foarte multă lume să creadă că evoluționismul reprezintă o teorie adevărată care neagă ipoteza creaționistă.

Cartea Procesul lui Darwin reprezintă un capitol de început, fundamental, al editurii Anacronic pentru că una dintre misiunile ei este de a distruge complet figurile pe care s-a construit modernitatea. În sensul acesta, nu reprezintă o apariție singulară, ci va fi urmată și de alte cărți la fel de importante care ar trebui să arunce o lumină destul de puternică asupra unor regi goi ai modernității.     


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews