Centrul European de Studii în Probleme Etnice al Academiei Române, împreună cu Asociația Ștefadina vă invită, cu ocazia Zilei Românilor de pretutindeni, la expoziția „Chipuri și locuri în comunități istorice românești”. 

Fotografiile vor fi disponibile publicului larg în perioada 20-31 mai 2019, în incinta Academiei Române, din Calea Victoriei nr. 125, sector 1, București. 

Fotografiile prezentate în cadrul expoziției urmăresc patru comunități istorice, parte a filonului etnic și cultural românesc: 1. Obiceiuri și ocupații din Basarabia; 2. Goralii din Polonia (muntenii valahi); 3. Maramureșenii din Ucraina; 4. Timocenii din Serbia. Expoziția conține fotografii realizate în ultimii ani de către: Radu Baltasiu, Ovidiana Bulumac, Ovidiu Bâlea, Emil Țîrcomnicu, Zavișa Jurj, Cătălin Alexa.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.