ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Centrul European de Studii în Probleme Etnice al Academiei Române, împreună cu Asociația Ștefadina vă invită, cu ocazia Zilei Românilor de pretutindeni, la expoziția „Chipuri și locuri în comunități istorice românești”. 

Fotografiile vor fi disponibile publicului larg în perioada 20-31 mai 2019, în incinta Academiei Române, din Calea Victoriei nr. 125, sector 1, București. 

Fotografiile prezentate în cadrul expoziției urmăresc patru comunități istorice, parte a filonului etnic și cultural românesc: 1. Obiceiuri și ocupații din Basarabia; 2. Goralii din Polonia (muntenii valahi); 3. Maramureșenii din Ucraina; 4. Timocenii din Serbia. Expoziția conține fotografii realizate în ultimii ani de către: Radu Baltasiu, Ovidiana Bulumac, Ovidiu Bâlea, Emil Țîrcomnicu, Zavișa Jurj, Cătălin Alexa.