ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste doar șase zile, două evenimente vor debuta la Târgu-Jiu, respectiv Festivalul Internațional de Folclor, dar și Festivalul Berii.  
 
Cel dintâi va aduce ansambluri renumite de muzică populară din țări precum Italia, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Albania şi Turcia. Festivalul se va deschide pe data de 17 august şi va debuta cu o paradă a portului, dansului şi cântecului tradiţional.

Șase țări își trimit ansamblurile la festival:

„Albania este la prima participare la un festival în Târgu-Jiu. Mai suntem în tratative cu Peru şi Georgia. (…) Oricum, minimum şase ţări vom avea. Programul va fi acelaşi. Deschiderea va fi pe 17 august. Bineînţeles, vor fi şi ansambluri româneşti. Pe lângă «Doina Gorjului», sperăm să reuşim să aducem, chiar dacă este perioadă de vacanţă, şi nişte formaţii locale. Formaţiile care nu vor fi prezente în spectacole la Târgu-Jiu vor pleca în judeţ. Urmează să vedem ce primării vor fi de acord să-i primească, să le ofere posibilitatea unui spectacol în localitatea respectivă”, a spus Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Folcloric „Doina Gorjului”.

În ceea ce privește Festivalul Berii, vor urca pe scenă soliști precum Ruby, Vescan și Nicole Cherry,  așa că sunt asteptați la spectacol mii de gorjeni.
 
„Festivalul Berii şi Festivalul de Folclor sunt două evenimente aşteptate de către cetăţenii municipiului Târgu-Jiu, ambele vor avea loc în perioada 17-24 august. Festivalul Berii se va desfăşura în a treia săptămână din luna august. Va fi o seară în care îi vom asculta pe artiştii de la Şcoala Populară de Artă şi Doina Gorjului, iar într-o altă seară vom avea un concert de muzică uşoară, va fi pregătită o seară incendiară la care îi aşteptăm pe toţi cetăţenii municipiului Târgu-Jiu”, a precizat viceprimarul Aurel Popescu, potrivit site-ului luispopa.ro.

Totodată, în  intervalul 12-15 august a fost anunțată o nouă ediţie a Zilelor Culturii Populare în Gorj, moment în care va fi lansat și un album dedicat iei.