ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ceremonia de decorare a actorilor Florin Piersic și Stela Popescu va avea loc marți la Palatul Cotroceni. Tot atunci vor fi decorați și membrii formației Cargo. 

Decretele de decorare au fost semnate de către președintele Iohannis în perioada decembrie 2015-ianuarie 2016.

Decorația cea mai înaltă o va primi Florin Piersic, anume Ordinul ”Steaua României” în rang de Ofițer, ”în semn de înaltă apreciere pentru remarcabilele interpretări artistice susținute pe cele mai importante scene din țară, pentru dragostea, înțelegerea și talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale și cinematografice și a tinerelor talente”.

Decretul de decorare a fost semnat pe 26 ianuarie2016, când actorul a împlinit 80 de ani.

Actrița Stela Popescu a fost decorată tot cu Ordinul ”Steaua României”, dar în rang de Cavaler, ”pentru remarcabilele interpretări artistice susținute pe cele mai importante scene din țară, pentru dragostea și talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale, prin care a încântat numeroase generații de spectatori”, decretul fiind semnat pe 21 decembrie 2015.

Componenții formației Cargo au fost decorați printr-un decret din 1 decembrie 2015, cu Ordinul ”Pentru Meritul Cultural”, în rang de Cavaler, ”cu prilejul aniversării a 30 de ani de existență a formației, pentru contribuția deosebită la promovarea muzicii rock în România și îmbogățirea patrimoniului acestui gen muzical”.