ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fotograful Mugur Vărzariu a călătorit, timp de trei ani, prin toată țara. Și-a provocat gazdele să-i gătească ceva tradițional, iar toate emoțiile, impresiile și gusturile le-a adunat într-un album de de fotografie - "Iubind România".

A fost un călător pasionat prin România fără a se bucura de luxul hotelurilor. Un turist pe la români simpli din toată țara pe care i-a rugat să gătească măcar un fel de mâncare din partea locului. În schimb, el le-a făcut cele mai frumoase fotografii.

Albumul său, "Iubind România", care se adresează turiștilor străini, nu este însă doar un suvenir, este și un manifest pentru datoria noastră de a conserva autenticitatea vieții de la sat, potrivit tvr.ro.

Fotografiile lui Mugur Vărzariu au făcut înconjurul lumii. Au fost publicate în New York Times, Le Monde, The Economist, Los Angeles Times. A fost laureat al competiției CNN iReport în 2010 și a fost singurul român invitat la unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de imagine - Visa Pour L'Image.