ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul interimar Gabriel Oprea a transmis joi un mesaj de Ziua Drapelului Național, sărbătorită pe 26 iunie. Aceasta afirmă că fiecare român trebuie să dovedească atașament față de valorile naționale, mai ales "când provocările externe sunt de natură a știrbi, poate, însemnătatea lor". 

"Ziua Drapelului Național, 26 iunie, este un moment în care, mai mult ca oricând, trebuie să reflectăm la simbolistica drapelului național, la istoria acestei încercate țări și mai ales la contribuția valoroasă pe care fiecare dintre noi o putem avea la construirea viitorului ei. În inima fiecărui român, dovedirea atașamentului față de valorile naționale trebuie să ocupe un loc aparte, mai ales acum, în zilele noastre, când provocările externe sunt de natură a știrbi, poate, însemnătatea lor", a declarat Oprea, într-un comunicat remis Agerpres.

Oprea a subliniat faptul că în instituțiile statului trebuie să se acorde o mai mare atenție valorilor naționale şi de aceea încurajează organizarea de ceremonii pentru recunoașterea publică a tuturor celor care au dat dovadă de eroism sub culorile drapelului național.

"Încurajez organizarea de ceremonii pentru recunoașterea publică a tuturor celor care au dat dovadă de eroism sub culorile drapelului național, dar și pentru comemorarea militarilor care și-au sacrificat viața în misiunile încredințate de țară. Pentru aceste trei culori — roșu, galben și albastru — militarii români s-au jertfit, pe câmpul de luptă sau în teatrele de operații, apărând democrația și libertatea de care cu toții ne bucurăm astăzi, iar pe aceștia noi cei de acasă îi onorăm și îi cinstim", a mai adăugat acesta.

În final, Gabriel Oprea vorbeşte despre importanţa drapelului tricolor pentru naţiune.

"Drapelul tricolor a fost martorul devenirii noastre ca stat și ca națiune. Dar, în egală măsură, el este reperul pe care trebuie să îl luăm în considerare atunci când privim spre viitor. Tricolorul este dovada unității pe care trebuie să o păstrăm. Este dovada curajului și a spiritului de sacrificiu care trebuie să ne însuflețească atunci când ne construim viitorul. (...) Tricolorul este legământul pe care fiecare generație, inclusiv noi, îl facem pentru apărarea țării și a credinței strămoșești. Fiecare dintre noi este parte a istoriei și suntem cu toții datori să cinstim simbolurile identității noastre naționale", se arată în mesajul premierului interimar.

"La mulți ani, Tricolor! La mulți ani, România! Așa să ne ajute Dumnezeu!", conchide Gabriel Oprea.