ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zi de doliu pentru cultura română. Marele actor Radu Beligan a murit la 97 de ani. Nu toată România îl plânge însă pe Radu Beligan. Ziariștii de la Hotnews au râmat în istorie pentru a readuce pe prima pagină a site-ului latura politică a omului Radu Beligan.

Este preluat un articol din Evenimentul Zilei din 1996 care prezintă "Cuvântul tovarășului Radu Beligan la Congresul al III-lea al Educației Politice și Culturii Socialiste". Este amintit și discursul ținut de actor la lansarea candidaturii lui Ion Iliescu la alegerile prezidențiale din 1996 sau momentul în care s-a pronunțat în 2014 pentru Victor Ponta.

Scopul celor de la Hotnews a fost atins, maestrul și-a primit porția de lături.

Piațeta dintre bulevardele Carol I și I.C. Brătianu se va numi Radu Beligan

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunță că va propune Consiliului General al Municipiului București, în ședința de săptămâna viitoare, să aprobe ca piațeta dintre bulevardele Carol I și I.C. Brătianu să poarte numele maestrului Radu Beligan, se arată într-un comunicat transmis de Municipalitate.

"Timp de peste șapte decenii, maestrul Radu Beligan a marcat scena mai multor teatre bucureștene și naționale, fiind unul din principalii reprezentanți ai generației de aur ai teatrului românesc. Această carieră artistică de excepție merită pe deplin omagiul nostru, al bucureștenilor, drept pentru care voi propune Consiliului General, chiar în ședința de săptămâna viitoare, să aprobe ca piațeta dintre Bd. Carol I și Bd. I.C. Brătianu să poarte numele maestrului Radu Beligan Am toată convingerea că propunerea va fi acceptată de consilieri", a precizat Gabriela Firea, conform comunicatului citat.