ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Celebrul naist Gheorghe Zamfir a mărturisit că de 25 de ani încearcă să convingă autoritățile statului să înființeze o orchestră națională de folclor.

 ''De 25 de ani mă zbat, cu toți miniștrii, cu tot statul românesc, cu tot Guvernul să facem o orchestră națională de folclor. Am făcut-o de trei ori, am prezentat-o la Sala Palatului, la Parlament. Succes uluitor, toți plângeau (...), avem înregistrările. Ce s-a întâmplat cu această minunată orchestră de aproape 60 de inși? Am zis: păcat să nu avem ceva care să zguduie din nou omenirea, să devenim tăvălugul omenirii, cum a fost naiul, prin mine, timp de 60 de ani. Nu m-au ascultat. Nu au făcut-o, poate într-o zi or să o facă'', a spus Gheorghe Zamfir, potrivit Agerpres.

Marele artist a făcut declarațiile în debutul Festivalului Internațional de Nai „Gheorghe Zamfir'', ajuns la a treia ediție, care se desfășoară în perioada 1-4 septembrie în orașul natal al cunoscutului naist, la Găești, în județul Dâmbovița.