Google comemorează, astăzi, 10 noiembrie,  78  de ani de la nașterea primei femei din lume care a obținut diploma de inginer, Elisa Leonida Zamfirescu. Google a creat un doodle ca simbol al sărbătoririi primei femei din lume inginer, de origine română,potrivit Agerpres.

Elisa Leonida Zamfirescu este  astăzi pe prima pagină de căutare a 22 de țări, deoarece Google a creat un doodle, prin care ne readuce aminte de primul inginer feminin din lume. Elisa Leonida Zamfirescu a fost o româncă din Galați, care s-a remarcat prin  numeroase studii economice care analizau resursele naturale ale României, precum: cărbune, șisturi, gaze naturale, crom, bauxită și cupru.

 După ce a terminat un profil real al liceului Mihai Viteazul și a luat bacalureatul, s-a orientat către actuala Politehnica, în trecut  Școala de Poduri și Șosele din București, dar a fost respinsă din cauză că era femeie. În anul 1909, se înscrie la Academia Tehnică Regală din Berlin, unde unul dintre decani îi spune spune că ar fi mai bine să se concentreze pe ideea "Kirche, kinder and kuche" (Biserică, Copii și Gătit). Totuși, românca nu renunță la visul său și obține diploma de absolvire pentru a deveni prima femeie inginer din Europa.

Petrecea ore întregi cu tinerii chimiști pe care îi forma pentru viitoarea lor meserie. O stradă cu numele celebrei românce există în Galați, orașul său natal.
2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.