ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Se naște în satul Stoiceni din Țara Lăpușului la 20 februarie 1954. Studiază fagotul la Academia de Muzică "Gheorghe Dima". Obține titlul de Doctor în Muzică cu calificativul Summa cum Laudae (2003).

Doctor Honoris Causa al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. Predă cursul de etnomuzicologie la Facultatea de Litere a Universității București.

Realizează seria de televiziune La porțile ceriului (TVR Cultural), pentru care primește în 2007 cel mai important premiu din presa românească - MARELE PREMIU  al A.P.T.R. - precum si numeroase premii naționale și internaționale.

Realizează emisiunile „Drumurile lui Leșe” la Radio România Actualități și  „Lumea și muzica tradițională” la Radio România Cultural.

A realizat emisiunea La porțile ceriului  de pe TVR 2, iar acum prezintă Drumul lui Leșe la televiziunea națională.

"Suntem un popor minunat, care și-a asumat istoria. De câte ori aud imnul național, imi vine să plâng", spunea Grigore Leșe într-un clip pentru Ministerul Apărării Naționale.