Grupul Psaltic Tronos al Patriarhiei Române a concertat joi seară la Parlamentul European în cadrul evenimentului ExpoRomânia Bruxelles, informează agenția Basilica.

Grupul Tronos a interpretat la Parlamentul European muzică bisericească, dar și cântece patriotice românești. Printre acestea din urmă s-au numărat și „Ne vom întoarce într-o zi”, pe versurile poetului Radu Gyr, dar și „Balada Iancului”.

Radu Gyr, fost deținut politic, a fost supranumit „Poetul Închisorilor” pentru compozițiile sale realizate în temnițele comuniste.

„Evenimentul ExpoRomânia Bruxelles, organizat în contextul președinției României la Consiliul Europei, se desfășoară pe parcursul a trei zile, 10 – 12 aprilie 2019.

ExpoRomânia Bruxelles cuprinde o serie de manifestări culturale: expoziție de pictură a marelui Horia Bernea, expoziție de costume populare, de produse artizanale, de carte, lansare de carte, conferințe, momente muzicale etc.”, relevă sursa citată.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.