ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grupul Psaltic Tronos al Patriarhiei Române a concertat joi seară la Parlamentul European în cadrul evenimentului ExpoRomânia Bruxelles, informează agenția Basilica.

Grupul Tronos a interpretat la Parlamentul European muzică bisericească, dar și cântece patriotice românești. Printre acestea din urmă s-au numărat și „Ne vom întoarce într-o zi”, pe versurile poetului Radu Gyr, dar și „Balada Iancului”.

Radu Gyr, fost deținut politic, a fost supranumit „Poetul Închisorilor” pentru compozițiile sale realizate în temnițele comuniste.

„Evenimentul ExpoRomânia Bruxelles, organizat în contextul președinției României la Consiliul Europei, se desfășoară pe parcursul a trei zile, 10 – 12 aprilie 2019.

ExpoRomânia Bruxelles cuprinde o serie de manifestări culturale: expoziție de pictură a marelui Horia Bernea, expoziție de costume populare, de produse artizanale, de carte, lansare de carte, conferințe, momente muzicale etc.”, relevă sursa citată.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews