ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer (KAS) anunță deschiderea aplicațiilor pentru cea de-a X-a ediție a a Universității de Vară Râmnicu Sărat – Închisoarea tăcerii, o experiență în comunism, care va avea loc în perioada 21 – 28 august 2016, arată un anunț postat pe siteul instituției.

Universitatea de Vară Râmnicu Sărat este prima de acest fel din România destinată studierii sistemului represiv comunist. Programul își propune să analizeze modalitățile de rememorare sub raport istoric și biografic a perioadei 1945-1989, invitându-și participanții să reflecteze asupra diverselor aspecte ideologice, sociale și politice. Întrucât efectele comunismului sunt încă resimțite la nivelul societății românești, o mai bună cunoaștere a trecutului recent poate ajuta la aprofundarea înțelegerii realităților prezente. Studenții vor avea oportunitatea de a participa la dezbateri și de a asista la prelegeri susținute de reprezentanți ai IICCMER, experți străini, istorici și cercetători în domeniul comunismului și post-comunismului românesc și est-european.

Condiții de participare

Sunt invitați să se înscrie studenții cu vârste cuprinse între 19 și 27 de ani din ciclurile licențial, masteral sau doctoral de la facultățile de istorie, filosofie, științe politice, sociologie, jurnalism, litere, drept, teologie din Universitățile din România și Republica Moldova.

Cei interesați vor completa și trimite formularul de înscriere pe adresa IICCMER, str. Alecu Russo, nr. 13-19, et. 5, ap. 11, Sector 2, București sau la adresa de e-mail universitatea@iiccmer.ro până pe 10 iulie 2016. Aplicațiile vor fi evaluate de un juriu format din experți ai IICCMER și vor fi selectați 18 participanți. Sunt excluse contestațiile.

Candidații admiși vor fi contactați ulterior pentru informații suplimentare. Costurile de cazare, masă și transport sunt acoperite de organizatori.