ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astăzi este Înainte-prăznuirea Bunei Vestiri către Stăpâna noastră și pururea Fecioară Maria. Vestea cea bună a Arhanghelului că, în sfatul cel tainic, Făcătorul lumii a ales-o pe Fecioara Maria să fie maica lui Dumnezeu-Cuvântul, Care S-a făcut Om pentru mântuirea lumii. „Iar în a șasea lună a fost trimis îngerul Gavriil de la Dumnezeu, într-o cetate din Galileea, al cărei nume era Nazaret, către o fecioară logodită cu un bărbat care se chema Iosif, din casa lui David; iar numele fecioarei era Maria. Și intrând îngerul la ea, a zis: Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei” (Luca 1, 26-28).

Să ne sârguim la fapte bune și la rugăciune încă și mai mult în aceste zile sfinte. Căci acestea sunt zile de Dumnezeu așezate spre curățirea sufletelor și a trupurilor noastre și nu se cade ca să le cheltuim în lenevire și în fapte rele, ne îndeamă Pr. Ștefan Sfarghie în ziarul Lumina.

Tot astăzi, Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfântului Artemon, Episcopul Seleuciei. Acest sfânt a avut patrie în Seleucia, cetate din Pisidia, în care, fiind născut și crescut, viață cinstită ducea, în zilele Sfinților Apostoli care luminau lumea cu vestirea lui Hristos Mântuitorul. Așadar, Sfântul Apostol Pavel, mergând în Seleucia, l-a aflat pe Artemon ca pe un luminător, strălucind cu fapte bune între toți cetățenii și care nu se cădea să stea ascuns sub obroc. Astfel, Apostolul Neamurilor, aflându-l pe acesta întărit în credința în Hristos și plin de dumnezeiasca înțelepciune, l-a pus păstor și învățător al poporului, hirotonindu-l pe el Episcop în Seleucia Pisidiei. Iar Sfântul Artemon, bine păstorind turma încredințată lui, a fost tuturor liman de mântuire, purtător de grijă văduvelor, doctor sufletelor și trupurilor, precum și făcător de minuni. Și astfel, în toate zilele sale ostenindu-se în chip plăcut lui Dumnezeu, și-a sfârșit viața la adânci bătrâneți. (Ziarul Lumina)