ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Muzeul Național de Artă al României invită publicul să participe, în acest sfârșit de săptămână, la o serie de vizite ghidate în spațiile istorice din corpul central al Palatului Regal (Sufrageria Regală, Sala Tronului și Scara Voievozilor).

Conform unui comunicat al MNAR,  vizitele sunt programate pentru sâmbătă, 16 ianuarie 2016, de la orele 14.00 și 16.30, și duminică, 17 ianuarie 2016, de la orele 14.00 și 16.30.

Participarea la aceste tururi ghidate nu necesită o programare prealabilă, vizitatorii fiind rugați să se prezinte cu 15 minute în avans la casa de bilete de la parterul Galeriei Naționale, pentru achiziționarea biletelor de acces. Participarea se face în limita locurilor disponibile.

Cu acest prilej poate fi vizitată și expoziția Fragmente de memorie - Portrete Regale, în care sunt expuse fotografii de epocă, planuri ale clădirii, piese de mobilier, portrete regale și "obiecte disparate ajunse până la noi sunt astăzi expuse în calitatea lor de supraviețuitori ai unor vremuri apuse", se arată în comunicat.

Durata tururilor este de o oră, tarif biletului de acces fiind de 20 lei (bilet întreg), 10 lei pentru pensionari și 5 lei pentru elevi și studenți.