ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ioan Savu, unul dintre cei mai curajoși români din România anilor noștri, a împlinit 71 de ani pe 4 februarie. Ioan Savu avea 39 de ani în decembrie 1989 și era angajat al Fabricii de Detergenți din Timișoara, atunci când a devenit unul dintre liderii mișcării protestatare împotriva regimului totalitar condus de Nicolae Ceaușescu.

Încă înainte de căderea regimului comunist, pe 20 decembrie 1989, Ioan Savu s-a numărat printre revoluționarii care au dus tratative cu primul ministru Constantin Dăscălescu. În prezent este membru onorific al adunării eparhiale a mitropoliei Banatului, cetățean de onoare al Timișoarei și invitat ActiveNews la rubrica de Opinii:

Citiți IOAN SAVU: 33 DE ANI, DOAMNE!

Având în memorie suferințele familiei sale, care a fost deposedată cu forța de tot ce agonisise de către regimul comunist, Ioan Savu a fost un om care a avut mereu libertatea în suflet.

După 1989, Ioan Savu a fost unul dintre cei mai activi apărători ai ființei naționale din Banat și a credinței ortodoxe, așa cum a fost și în zilele de-acum 34 de ani, când invita mulțimea din Timișoara să rostească public rugăciunea „Tatăl nostru”.

Din 2014, Ioan Savu este Cetățean de Onoare al Timișoarei, are trei copii și opt nepoți.

A MAI VENIT UN AN LA MINE, DOAMNE, MULȚAM!

Prin dărnicia Cerurilor, cu toată nevrednicia mea, cea de toate zilele, am mai primit un credit de vreme, pentru a-mi înțelege mai profund Rostul și a-mi putea împlini astfel Menirea...

Cu ajutorul Tău, Doamne, știu că voi reuși și-Ți mulțumesc de acum!
Am avut Binecuvântarea Cerurilor de a mă naște în această minunată Românie, într-un popor ce prin toate vicisitudinile istoriei sale, nu și-a pierdut calea. Va merge pe ea, călăuzit de Tine, oricât de anevoioasă ar fi, oricâți, oricum și de oriunde vor încerca să-l încurce sau să-l distragă de pe ea, nu vor reuși, pentru că, numai una e Calea!

Mă simt un om binecuvântat, având o soție minunată și 6 copii (3 ce mi s-au măscut și 3 dobândiți prin căsătoria lor), de la care am 9 nepoți, și-Ți spun: Mulțam, Doamne!

Mi-ai scos în cale numeroșii și minunații oameni, cu unii fiind implicat în rezolvarea multor situații complicate, știu că și de acum înainte, călăuziți de Tine, vom reuși, și-Ți spun: Mulțam Doamne!
Știu Doamne, că Tu, în toți oamenii, în sufletele lor, înainte de a-i trimite în Lume, sădești deja, dinainte, toate calitățile și capacitățile necesare fiecăruia, pentru a reuși șă-și împlinească misiunea cu care i-ai trimis. Depinde numai de noi, oamenii, ca având Pace în noi, cu Credință în Tine, cu Iubire și Strădanie, vom reuși, cu siguranță! Mulțam Doamne!

Știu Doamne, că oricât de complicate par actualele vremuri și oricât de sumbre par cele ce se prefigurează a fi, oricât de tari și ”a toate stăpânitori” par a fi cei din spatele ”jocurilor”, nu sunt ei mai tari ca Tine! Mulțam Doamne!

Al tău sunt Doamne, și-Ți mulțumesc pentru: Tot ce n-ai dat, ne dai și ne vai da!

PS: Mulțumesc din suflet, tuturor celor ce mă suportă de atâția ani și mă sprijină pe Cale!

Ioan Savu,

Timișoara

VIDEO: