ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică 23 august, de la ora 14:00, cunoscuta realizatoare de emisiuni folclorice, Iuliana Tudor, vine la TRINITAS TV în cadrul emisiunii „Magazin folcloric”.

Într-un dialog cu Paul Ananie, vedeta televiziunii publice va vorbi despre campania națională „Ești român!” ce se desfășoară în această perioadă atât în mediul on-line, cât și în mass-media: „Pentru publicul tânăr, în special pentru tinerii care nu sunt conectați la lumea folclorică, am zis să facem ceva în plus. Tot ce înseamnă partea de etnografie, de cultură generală din punct de vedere muzical, coregrafic, înseamnă un set de valori românești, despre care copiii noștri cred că trebuie să știe”.

În premieră pentru TRINITAS TV, Iuliana Tudor a anunțat că „Visul meu este ca după această campanie, în câțiva ani să ajungem să putem introduce, în școli, o oră de folclor obligatorie pentru copiii din clasele primare.”

În cadrul campaniei, Iuliana Tudor promovează totodată și portul popular românesc pentru pe care îl definește „printr-un singur cuvânt: esență. Costumul tradițional cred că al oricărui popor înseamnă parte din ceea ce înseamnă creația anonimă. Când o femeie coase un motiv popular pe o ie, pune creația, imaginația, fantezia și este o amprentă cât se poate de personală.”

Tot duminică, în cadrul celei de-a doua ediții a emisiunii „Magazin folcloric”, telespectatorii TRINITAS TV pot descoperi, două dintre costumele românești, din zona etnografică Muscel, care au aparținut colecțiilor regale, în rubrica „Elemente de port popular”, realizată cu sprijinul Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București. Totodată, vor avea ocazia să urmărească imagini de la singurul festival de folclor destinat persoanelor private de libertate, iar Bogdan Cioranu și Ancuța Corlățan vor veni cu cele mai frumoase cântece populare din Ardeal și Moldova. 
 
Emisiunea poate fi urmărită şi online la adresa www.trinitastv.ro