ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Jumătate zeu, jumătate țăran", "un om cu mult înaintea timpurilor sale" care a făcut "pași pe nisipul eternității", artist de geniu al secolului XX, Brâncuși a exprimat în creația sa o viziune complet nouă asupra lumii.

Programul național "140 de ani de la nașterea marelui sculptor Constantin Brancuși", lansat marți, 12 februarie, la sediul Institutului Cultural Roman (ICR), celebrează creația unuia din cei mai mari sculptori ai secolului XX. 

În cadrul evenimentului au fost proiectate fragmente din documentarul "Brâncuși", realizat de regizorul Cornel Mihalache în 1996, film consacrat ansamblului de la Târgu Jiu.

Din program fac parte și Colocviile Brâncuși, cu participare internațională, Atelierele și Caravana Brâncuși, Festivalul de film Brâncuși DocuArt și acordarea Premiului Brâncuși, potrivit tvr.ro. Începând din acest an, 19 februarie, ziua de naștere a lui Constantin Brâncuși, devine sărbătoare națională.