ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunțat marți, la Pitești, constituirea grupului de lucru pentru demararea proiectului „Muzeul Ororilor Comunismului în România”, informează Agerpres

„Mă bucur că în anul 2019, la 30 de ani de la Revoluție, Ministerul Culturii demarează două proiecte importante. Pe 16 decembrie la Timișoara va fi prezentat viitorul Muzeu Național al Revoluției Anticomuniste. De asemenea, săptămâna aceasta va fi definitivat grupul de lucru interinstituțional, pe care eu l-am constituit, pentru demararea proiectului Muzeul Ororilor Comunismului în România. Înființarea acestui muzeu a fost hotărâtă prin lege de către Parlamentul României (...), a fost votată anul trecut, iar noi, ca minister, avem obligația de a pune în aplicare ceea ce s-a hotărât în Parlamentul României”, a declarat Bogdan Gheorghiu la evenimentul „70 de ani mai târziu”, dedicat marcării a șapte decenii de la începutul Fenomenului Pitești, cea mai violentă acțiune a regimului comunist din România împotriva studenților anticomuniști.

Ministrul Culturii a dezmințit zvonul că viitorul muzeu ar urma să fie deschis la Palatul Parlamentului, arătând că deocamdată nu a fost stabilit locul pe care va fi clădit muzeul și că un grup de lucru format din reprezentanții mai multor instituții va găsi o soluție în acest sens.

„Circulă această informație, pe care am să o dezmint. Nu va fi în Palatul Parlamentului acest muzeu, după cum s-a vehiculat în spațiul public. A fost la un moment dat o interpretare greșită (...). Este constituit un grup de lucru, format din reprezentanți ai Ministerului, reprezentanți ai Administrației Prezidențiale și reprezentanți ai lumii muzeale (...). Trebuie identificată o locație, trebuie găsită soluția patrimoniului (...). Important este că există intenție și inițiativă, pentru că până acum nu s-a făcut absolut nimic”, a subliniat ministrul Culturii.