ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sâmbătă, 5 august, la Campusul Vasile Goldiș din Arad a avut loc lansarea volumului „Blocați în labirint”, de George Simion.„

La eveniment au participat și basarabeni care își văd pentru prima oară țara, în cadrul programului „Cunoaște-ți țara”, proiect social al Institutului pentru Cultură și Drepturi Europene și al Platformei Unioniste ACȚIUNEA 2012, ce presupune promovarea realităților din România în rândurile cetățenilor din Republica Moldova.

„Blocați în labirint” este o radiografie a vieții Republicii Moldova, de la apariția sa ca stat și până în ziua de astăzi, pe parcursul a 26 de ani. Scrisă de un om implicat și devotat cu adevărat unei cauze, care e convins că singura cale a cetățenilor moldoveni de a fi parte a Uniunii Europene este Unirea Republicii Moldova cu România, cartea lui George Simion explică într-un limbaj accesibil, dar nicidecum simplist, situația reală în Republica Moldova pentru cei care într-adevăr doresc să o înțeleagă.

În paginile cărții se perindă personajele cheie de la masa puterii, cei care creează iluzia că Republica Moldova poate fi o Elveție a Europei de Est. Demontând această amăgire, pas cu pas, cu argumente solide, date, exemple, autorul demonsterează că statul Republica Moldova nu poate exista, din considerente identitare, geopolitice, economice, sociale și culturale.