Librăria "Mihai Eminescu" a anunțat că a decis să retragă de la vânzare cartea "Holocaustul. Gogorița diabolică", scrisă de colonelul în rezervă, Vasile Zărnescu și apărută la editura Dacoromână.

"Am decis să retragem cartea de pe rafturile librăriei și de pe site-ul nostru. Am vorbit încă de ieri cu editura să vină să își ridice cărțile. Îmi pare rău de ce se întâmplă. Dânșii mi-au garantat că este bine argumentată, că nu aduce prejudicii de imagine nimănui, însă atunci cand am întrebat "domne, dar noi putem fi dați în judecată?", mi-au spus "noi asta vrem".  Și atunci mi-am dat seama că dumnealor vor scandal, iar noi nu vrem să fim implicați în așa ceva", a declarat Veta Vodiță,  directorul comercial al librăriei, pentru HotNews.ro. 

Reprezentantul editurii Dacoromână, Geo Stroie, a spus că volumul nu neagă holocaustul ca atare, ci doar afirmă că nu a existat în România.

"Suntem într-o țară democratică, liberă și libertatea de expresie este garantată. Legea (n.r. - care interzice negarea holocaustului) este neconstituțională, anti-românească. (...) Holocaust înseamnă arderea unui evreu în cuptor pentru simplu fapt că este evreu. În România nu a existat așa ceva. Dacă o fi existat, probabil prin Germania. Acolo să caute aceasta problemă. Eu nu neg Holocaustul ca atare, spun doar că în România nu a existat" a declarat luni reprezentantul editurii Dacoromana, Geo Stroie.

MCA România (Centrul pentru Monitorizare si Combatarea Antisemitismului in Romania), un ONG condus de Marco Maximilian Katz, a cerut parchetului general să aplice legislația, deși parchetul poate investiga acest caz, urmând ca instanțele să hotărască.

Marco Maximilian Katz a fost implicat într-un dosar anchetat de DNA.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews