ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Librăria "Mihai Eminescu" a anunțat că a decis să retragă de la vânzare cartea "Holocaustul. Gogorița diabolică", scrisă de colonelul în rezervă, Vasile Zărnescu și apărută la editura Dacoromână.

"Am decis să retragem cartea de pe rafturile librăriei și de pe site-ul nostru. Am vorbit încă de ieri cu editura să vină să își ridice cărțile. Îmi pare rău de ce se întâmplă. Dânșii mi-au garantat că este bine argumentată, că nu aduce prejudicii de imagine nimănui, însă atunci cand am întrebat "domne, dar noi putem fi dați în judecată?", mi-au spus "noi asta vrem".  Și atunci mi-am dat seama că dumnealor vor scandal, iar noi nu vrem să fim implicați în așa ceva", a declarat Veta Vodiță,  directorul comercial al librăriei, pentru HotNews.ro. 

Reprezentantul editurii Dacoromână, Geo Stroie, a spus că volumul nu neagă holocaustul ca atare, ci doar afirmă că nu a existat în România.

"Suntem într-o țară democratică, liberă și libertatea de expresie este garantată. Legea (n.r. - care interzice negarea holocaustului) este neconstituțională, anti-românească. (...) Holocaust înseamnă arderea unui evreu în cuptor pentru simplu fapt că este evreu. În România nu a existat așa ceva. Dacă o fi existat, probabil prin Germania. Acolo să caute aceasta problemă. Eu nu neg Holocaustul ca atare, spun doar că în România nu a existat" a declarat luni reprezentantul editurii Dacoromana, Geo Stroie.

MCA România (Centrul pentru Monitorizare si Combatarea Antisemitismului in Romania), un ONG condus de Marco Maximilian Katz, a cerut parchetului general să aplice legislația, deși parchetul poate investiga acest caz, urmând ca instanțele să hotărască.

Marco Maximilian Katz a fost implicat într-un dosar anchetat de DNA.