Marți, 27 februarie, a avut loc conferința de lansare a programului „România - 100 de ani de conștiință națională și credință creștină”, la care au luat parte reprezentanți ai tuturor cultelor din țara noastră.

Acest program este dedicat Centenarului Marii Uniri și este implementat de Alianța Evanghelică din România, în parteneriat cu Centrul Creștin București și Fundația „Pâinea Vieții”, cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte.


Prezent la eveniment, Ioan Ceuță  - președintele Centrului Creștin București -,  a vorbit despre importanța conștiinței naționale și a credinței creștine.

„Va trebui ca în generația tânără să punem această sămânță a conștiinței naționale și a credinței creștine. Nu îmi pot explica de ce noi am început să ne pierdem această conștiință și să privim mai mult peste gard la vecinii noștrii sau mai în depărtare, peste ocean. Pe când noi trebuie să privim la valorile pe care poporul român le are, care sunt temelii, sunt fundamente, pe care noi trebuie să rămânem", a declarat, pentru TVR, președintele Centrului Creștin București.

De asemenea, la conferință a participat și trupa Pronconsul, solistul Bogdan Mihai Marin, cunoscut sub numele de Bodo, atrăgând atenția asupra faptului că Biserica este un pion principal al culturii românești.

„După câte ne dăm noi seama și după câte vedem, Biserica este unul dintre pionii principali la care se raportează cultura românească, unitatea românească și as spune bunul simț românesc”,a  spus Bodo.

Întrebat care sunt valorile cultural spirituale la care se mai raportează astăzi românii, solistul Proconsul a răspuns:

„Unitate, iertare, dragoste mai multă. Asta înglobează tot. Dacă avem dragoste, avem și unitate și iertare...Trebuie să reînvățăm să ne iubim unii pe alții și să iertăm mult și în stânga și în dreapta".

În cadrul evenimentului au fost susținute mai multe alocu­țiuni, între invitați fiind și pr. prof. dr. Stelian Tofană, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. „În cadrul cuvântului, am accentuat mai multe aspecte legate de conștiința națională a poporului român în curgerea sa prin istorie și de credința creștină care l-a caracterizat și care l-a unit de fapt. Integritatea creștină a unui popor înseamnă forța lui, în acest sens înțelegem cât de mult înseamnă pentru viitorul unui popor nevoia în prezent a unei reforme morale”, a spus pr. prof. dr. Stelian Tofană. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews