ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lucrări din celebrul Atelier parizian al lui Constantin Brâncuși ar putea fi trimise, cu titlu de împrumut, pentru a fi expuse în noul muzeu al maestrului de la Târgu Jiu, la înființarea căruia ar putea contribui specialiștii Centrului Pompidou.

Hotărârea a fost luată în urma discuțiilor avute, miercuri, de ministrul român al Culturii, Vlad Alexandrescu, cu directorul instituției franceze, Serge Lasvignes.

"În cadrul întâlnirii cu Serge Lasvignes — directorul Centre Pompidou, am discutat despre posibilitatea ca specialiștii acestui centru de arte să își ofere expertiza pentru înființarea Muzeului Brâncuși de la Târgu Jiu. Totodată, am solicitat, în virtutea donației făcute de Brâncuși statului francez, ca Centrul să trimită cu titlu de împrumut lucrări ale marelui artist, pentru a fi expuse în noul muzeu", a scris Vlad Alexandrescu, pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.