Lumea teatrului este în doliu. A murit actorul Marin Moraru, la vârsta de 79 de ani

Marele actor de teatru și film Marin Moraru s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani, la Spitalul Elias din Capitală, duminică după-amiază. Artistul era internat în spital din 10 august.
”Nu mi-e frică de moarte, ci de pragul acela. (…) Nu mi-e frică decât de o boală urâtă, care nu se mai termină. Sunt curios să văd ce e dincolo, pentru că sunt sigur că dincolo este cunoașterea totală și nemărginirea”, a declarat la un moment dat Marin Moraru.
Moraru a fost unul dintre cei mai discreți actori și a refuzat cu îndârjire să vorbească despre problemele lui de sănătate. La începutul acestui an, când presa a dezvăluit că a ajuns la spital, actorul a negat cu vehemență informația:
„Mă simt bine, toate sunt bune. Nu e adevărat că am fost bolnav, a fost o minciună gogonată. Mi-e scârbă de treaba asta”, a spus Moraru, potrivit B1.ro.
Marin Moraru s-a născut pe 31 ianuarie 1937 în București. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L.Caragiale” în 1961, având ca examen de diplomă rolul Agamiță Dandanache din piesa O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale.
După absolvirea facultății, a activat ca actor pe scenele de la Teatrul Tineretului (1961-1964), apoi la Teatrul de Comedie (1965-1968), la Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” (1968-1971) și la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” (1971-1974).
După o perioadă în care a predat în calitate de conferențiar universitar la I.A.T.C. București (1974-1980), s-a reîntors în anul 1980 la Teatrul Național „I.L. Caragiale”, acolo unde a fost actor câțiva ani. Din anul 2002 era societar de onoare al Teatrului Național din București. În ultimul an nu a mai vrut să joace în nici o piesă.
Câteva spectacole de teatru mai importante:
Troilus și Cresida de W. Shakespeare
D'ale carnavalului de I.L. Caragiale
Nepotul lui Rameau de Diderot
Leonce și Lenav de G. Buchner
O noapte furtunoasă de I.L. Caragiale
Romulus cel Mare de Friedrich Dürrenmatt
Câteva dintre filmele de referință:
Felix și Otilia (1972) - dublaj de voce Costache Giurgiuveanu
Filip cel Bun (1974)
Actorul și sălbaticii (1975) - majordomul Vasile
Concurs (1982)
Ringul (1984) - Tom
Cuibul de viespi (1986)
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

După ce au ”pierdut” Coiful Dacic, olandezii vor și sculpturile lui Brâncuși

Mort subit după vaccin, în floarea vieții - a debutat post-mortem...

Av. Florentin Țuca: Roagă-te, mănâncă, luptă și repetă

Un Chip al Luminii : Nil Dorobanțu - De unde vii Sfinte Desculț? De la Hristos. Și unde te duci? La Hristos

Luminița Arhire: CAREU DE INTELECTUALI CU DANILEȚ ÎN COADĂ

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)