ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Luptătorul anti-comunist Ion Gavrilă Ogoranu, lider al Rezistenței armate anti-comuniste din Munții Făgărașului, avertiza încă din 2003 asupra homosexualității, al avorturilor, al prostituției, al corupției și dobândirii de averi necuvenite, precum și despre depopularea masivă a României prin emigrare, punând aceste tare ale societății românești post-decembriste pe seama lipsei de așezare spirituală și morală. 

„Parcă toate puterile iadului s-au îndreptat asupra noastră. Pe lângă cele vechi, pe care le-am cunoscut, de ateism, de răutate, de vânzare de frate și lucruri sfinte, au venit altele acum. Parcă o religie pe dos am primit-o noi, românii și o îndeplinim întocmai. Dacă înainte Biserica le socotea pe unele păcate strigătoare la cer, astăzi începem să le îndeplinim și să le considerăm ca lucruri foarte obișnuite. Oare ce-i aceea ca milioane de români să plece din țară sau ca cineva să-și adune avere din munca altora!? Oare faptul că avem atâția copii morți încă înainte de naștere, atâția copii ai străzii, când în țara noastră sunt mai îngrijiți câinii decât copiii, oare nu-i al doilea păcat strigător la cer?!
 
Și dacă e trecută acum la legi prostituția și ridicată la grad de onoare și de mândrie, homosexualitatea, sodomia, care n-au fost cunoscute la noi până acum, oare nu-i ceea ce nici nu ne puteam măcar închipui?! Am adus de la toate colțurile lumii tot ceea ce a fost rău și nu e nevoie ca, în țara asta, cineva să se ridice și să înceapă o îndreptare sub toate aspectele?! Nu aspectul material e cel important. Dacă noi suntem lipsiți și material se datorează faptului că sufletul nu-l avem cum trebuie așezat. (...) Dumnezeu să ne ajute să-i mai amintim și în anii viitori, însă trebuie știut că noi nu ne-am făcut datoria numai prin amintirea lor ci numai dacă gândurile, visurile, ce au dorit ei și pentru ce au luptat ei, măcar în cât de mică parte să le vedem împlinite”, spunea Ion Gavrilă Ogoranu pe 21 iulie 2003 la Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus.

Cu ocazia comemorării din vara anului 2003, foștii luptători anti-comuniști și deținuții politic din închisorile comuniste de exterminare își arătau speranța că „vreodată neamul nostru se va interesa de această jertfă, va lua-o ca exemplu, va lua ce e bun, va lăsa de-o parte ce-a fost rău în viața noastră și va porni din nou la drum”, arătând că idealurile pentru care s-au sacrificat tinerii de la finele perioadei interbelice ar fi fost de așteptat să fie împlinite după căderea comunismului în România.

„Noi, cei de acolo, nu am luptat pentru deșertăciuni lumești, omenești, nici pentru noi, nici din punct de vedere material și nici alte deșertăciuni. Am luptat numai pentru dragoste, pentru acest neam. Și mai ziceam atunci acolo, în testament, că atunci când va veni biruința și se va termina, ne vom da de-o parte și vom lăsa oamenii politici să se ocupe de țara asta. Și cam așa am și făcut. Și vedeți bine unde și cum merge țara”.

Vorbele luptătorului anti-comunist Ion Gavrilă Ogoranu prin care atrage atenția asupra păcatelor strigătoare la cer, dar pe care „ astăzi începem să le îndeplinim și să le considerăm ca lucruri foarte obișnuite”, sunt cu atât mai actuale în contextul organizării Zilelor Mândriei homosexualilor în perioada 14-23 iunie 2019 în București, inițiativă parțial finanțată din bani publici și granturi europene. În aceeași zi cu desfășurarea cele de-a 16-a ediții a Marșului minorităților sexuale, va avea loc în Capitală Marșul Normalității, sâmbătă de la ora 12:00, cu începere din Piața Victoriei.