ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În naosul frumoasei biserici Foișorul Mavrocordaților, cu hramul Nașterea Maicii Domnului și Sfântul Trifon, o bijuterie a artei bizantine românești, s-a născut astăzi, la odovania praznicului Botezului Domnului, proiectul micul Tronos. Felicitări gazdelor ospitaliere și inițiatorilor! Pr. Arhidiacon Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei Patriarhale și conducătorului marelui Tronos, a surprins momentul în care micii psalții își flutură aripile:

„Cu binecuvântarea lui Dumnezeu, astăzi am demarat proiectul, micul Tronos.

Sub îndrumarea ucenicului meu Ionuț Balaban, acest proiect are în vedere descoperirea muzicii bizantine, redescoperirea colindelor și a cântecului patriotic în inimile celor mici.

Este nevoie la stranele bisericii, de copii care aduc bucuria și pot închega la rândului lor alți tineri spre înfrumusețare cantarilor.

Acești copii după ce vor performa, pe viitor vor participa și la concertele grupului psaltic Tronos, cu formula cea mare, a grupului.

Dumnezeu să binecuvânteze viitorul României, prin acești copii minunați și frumoși!

Mai multe imagini și filmări aici: