ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mihai Moldovan este un cioban din satul Idicel-Pădure, județul Mureș, care a impresionat telespectatorii emisiunii „Vedeta populară” de la TVR 1, prin naturalețea sa și interpretarea unei doine ciobănești.

Iată ce spunea el înainte de ediția din 10 decembrie a emisiunii „Vedeta populară”:
 

„Io îs vedetă astăzi dacă mă duc în chiloți de-aici pân' la poartă. Și apoi o iau pe calea aviatorului, și mă duc în chiloți, cu colopu' în cap și cu bota asta a me...îs pe facebook și îs vedetă și gata.

Ciobănitu' tot așa o fost de când îi lumea, oaia e tot oaie, omu e altfel. Toți cântă și vor să-și facă cip cu oile, vai ce frumoase îs...No comment, aicea! 

Însurat, am muiere, am copii...Copiii...încerc să vadă ceva, ce-am făcut eu... Acum dacă le place, bine, dacă nu, treaba lor. În viața asta nu trebuie să ai bani ca să-ți fie bine, trebuie să fii om. Viața mere normal, către moarte. Dacă mă gândesc tot la rău...nu mai mă duc nicio țâră...Las și-am plecat în altă țară, undeva. Stau 2-3 luni în străinatate și cum vine...mă și dacă-ar face ceva fain. Dar..își cumpără mașină, telefoane de-alea de stau toată ziua să le lucre și-și trântesc o casă mare, o mănăstire...termopane, c-așa au văzut undeva”.
 
După interpretarea din cadrul emisiunii, Grigore Leșe a declarat că Mihai Moldovan a demonstrat „că Ardealul ține treaz duhul românesc. Totdeauna se spune că Ardealul stă de veghe. Păi Mihai Moldovan stă de veghe!”