ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Mihai Moldovan este un cioban din satul Idicel-Pădure, județul Mureș, care a impresionat telespectatorii emisiunii „Vedeta populară” de la TVR 1, prin naturalețea sa și interpretarea unei doine ciobănești.

Iată ce spunea el înainte de ediția din 10 decembrie a emisiunii „Vedeta populară”:
 

„Io îs vedetă astăzi dacă mă duc în chiloți de-aici pân' la poartă. Și apoi o iau pe calea aviatorului, și mă duc în chiloți, cu colopu' în cap și cu bota asta a me...îs pe facebook și îs vedetă și gata.

Ciobănitu' tot așa o fost de când îi lumea, oaia e tot oaie, omu e altfel. Toți cântă și vor să-și facă cip cu oile, vai ce frumoase îs...No comment, aicea! 

Însurat, am muiere, am copii...Copiii...încerc să vadă ceva, ce-am făcut eu... Acum dacă le place, bine, dacă nu, treaba lor. În viața asta nu trebuie să ai bani ca să-ți fie bine, trebuie să fii om. Viața mere normal, către moarte. Dacă mă gândesc tot la rău...nu mai mă duc nicio țâră...Las și-am plecat în altă țară, undeva. Stau 2-3 luni în străinatate și cum vine...mă și dacă-ar face ceva fain. Dar..își cumpără mașină, telefoane de-alea de stau toată ziua să le lucre și-și trântesc o casă mare, o mănăstire...termopane, c-așa au văzut undeva”.
 
După interpretarea din cadrul emisiunii, Grigore Leșe a declarat că Mihai Moldovan a demonstrat „că Ardealul ține treaz duhul românesc. Totdeauna se spune că Ardealul stă de veghe. Păi Mihai Moldovan stă de veghe!”

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews