ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La împlinirea a 30 de ani de la trecerea la cele veșnice a Părintelui Arsenie Boca, joi, 28 noiembrie 2019, la Mănăstirea Prislop au fost oficiate Sfânta Liturghie și slujbe de pomenire, de către un sobor de arhierei, preoți și diaconi, în prezența a sute de pelerini veniți din toată țara.

Alături de ÎPS Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, la Sfânta Liturghie au mai slujit PS Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, PS Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, PS Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, și PS Episcop Daniil Stoenescu, locțiitor al Episcopiei Daciei Felix, potrivit paginii web a Mitropoliei Ardealului

Mitropolitul Laurențiu al Ardealului a oferit detalii despre demersul canonizării Părintelui Arsenie Boca, proces aflat în desfășurare în cadrul Patriarhiei Române.

La rândul său, Episcopul Daniil a rostit un cuvânt despre personalitatea duhovnicească a Părintelui Arsenie Boca și receptarea ei astăzi, la 30 de ani de la trecerea la cele veșnice, când cărțile și scrierile sale au fost publicate, pictura sa este contemplată și restaurată, iar mormântul lui de la Mănăstirea Prislop este unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din România.

PS Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a adresat un cuvânt de mulțumire slujitorilor Sfântului Altar și tuturor pelerinilor veniți să se roage și în acest an la Mănăstirea Prislop.

După Sfânta Liturghie, soborul slujitor a oficiat slujba Parastasului pentru Părintele Arsenie Boca, urmată de o slujbă de pomenire la mormântul acestuia, aflat în cimitirul așezământului monahal. La finalul acestei slujbe, pr. prof. univ. dr. Simion Todoran, de la Alba Iulia, a rostit un cuvânt despre caracterul profetic al operei teologice a Părintelui Arsenie Boca.