ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La cimitirul Bellu se desfășoară în acest moment un moment aniversar dedicat Românului Absolut, organizat de mai multe asociații patriotice, urmat de o slujbă de parastas la mormântul lui Mihai Eminescu. La Constanța are loc o conferință susținută de eminescologul Constantin Barbu împreună cu IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Evenimentul este organizat de către Academia Tomitana, în parteneriat cu Arhiepiscopia Tomisului și cu Asociația Studenților Creștini-Ortodocși Români, filiala Constanța. VIDEO mai jos de la cele două manifestări culturalre

VIDEO DE LA BUCUREȘTI:

Și la Constanța, duminică, 15 ianuarie, este celebrată Ziua Culturii Naționale în ziua în care se împlinesc 173 de ani de la nașterea poetului național, prozatorului și jurnalistului Mihai Eminescu. Cu acest prilej, în sala Magna a Centrului eparhial Tomis (str. Arhiepiscopiei, nr. 23), IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, participă la conferința „Cine va fi Eminescu”, susținută de către Acad. Prof. Constantin Barbu.

Sunt lansate 100 de volume din colecția „Biblioteca Eminescu” și 50 de volume din colecția „Monumenta Romaniae Historica”, două dintre volume (anii 650 și 662), au fost scrise de către Dionysius Exiguus.

Evenimentul este organizat de către Academia Tomitana, în parteneriat cu Arhiepiscopia Tomisului și cu Asociația Studenților Creștini-Ortodocși Români, filiala Constanța.

VIDEO DE LA CONSTANȚA: