Regizorul român Cristi Puiu participă la Festivalul de la Cannes cu ultima sa peliculă, Sieranevada. Până aici, nimic ieșit din comun.

Românul a fost cel care a deschis parada artiștilor pe celebrul covor roșu și a făcut-o într-un mod cât se poate de plăcut: Cristi Puiu a venit însoțit de soția sa, dar și de fiica cea mică, Zoe. Mai mult, într-o vreme în care a te rușina de propria origine a devenit o modă printre români, Puiu &co au defilat pe covorul roșu pe melodia "Mărine la nunta ta", în interpretarea regretatului Liviu Vasilică.

Apariția lui Cristi Puiu împreună cu întreaga sa familie este cu atât mai importantă cu cât rareori artiștii sosesc alături de copii, dar și din perspectiva ispitei ideologice care urmărește redefinirea familiei.

Filmul lui Cristi Puiu, Sieranevada, urmărește povestea unei familii care așteaptă apariția preotului pentru săvârșirea slujbei parastasului de 40 de zile pentru cel dispărut. Cu o durată de trei ore, Sieranevada este unul dintre cele mai lungi filme din concurs, dar s-a bucurat de aprecierea publicului prezent la festival, dar și al criticilor.

Cristi Puiu are în palmares premiul "Un certain regard" pentru "Moartea domnului Lăzărescu", tot la Cannes.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews