ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 22:00 Organizatorii protestului de duminică nu numai că nu au primit niciun răspuns la solicitarea lansată în urmă cu câteva zile de a fi primiți în audiență la Președintele Klaus Iohannis. Delegația de cinci persoane care a încercat să intre la Palatul Cotroceni pentru a înregistra petiția către Președinte a fost refuzată, pe motiv că nu este zi de lucru și nu are cine să o înregistreze. Președintele nu se afla la Palat, iar oamenii din serviciul de pază i-au invitat pe delegați…să revină luni. 
 
Știrea inițială 

Marșul de protest din 29 iulie este susținut de alte asociații din toată țara, care și-au anunțat participarea. În afară de românii din Covasna, Harghita și Mureș vor veni să protesteze oameni din toate colțurile țării, de la Carei, din Iași, din Bacău, Botoșani, Ploiești și Pitești.
 
„Acești oameni vor să își exprime solidaritatea și dragostea frățească cu românii din inima țării. Pe de altă parte, vor veni pentru că acest Cod administrativ nu afectează numai trei județe din România, afectează întreg Ardealul și întreg teritoriul României. Pentru că, prin desființarea pragului de 20% pondere minorități naționale pentru folosirea limbii minorităților, Codul administrativ este valabil, teoretic, pe tot cuprinsul țării, iar utilizarea limbilor minorităților este lăsată la latitudinea șefilor de instituții publice. Dacă într-o localitate etnicii maghiari sau alți etnici sunt în proporție de numai 5%, dacă un șef de instituție este înțeles cu conducerea UDMR, el poate să permită utilizarea limbii maghiare în acea instituție publică. Iată cum acest Cod administrativ afectează toate județele României, nu numai trei județe”, a adăugat medicul Tîrnoveanu.
 
Adunarea manifestanților se va face în Piața Constituției, la ora 17:00. După câteva scurte alocuțiuni, la ora 18:00 se va porni în marș pe traseul: Bulevardul Unirii – Piața Unirii – Bulevardul I.C. Brătianu – Biserica Sfântul Gheorghe Nou – Piața Universității – Esplanada Statuilor – Bulevardul Regina Elisabeta – Piața Operei – Palatul Cotroceni, acesta fiind traseul avizat de Primăria municipiului București.
 
Organizatorii manifestației sunt Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș și Asociația Calea Neamului, acțiunea fiind sprijinită de mai multe asociații din țară, între care Frăția Ortodoxă Sf. Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință din Ploiești și Asociația ASTRA Carei, care se vor alătura protestatarilor, la București.