ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marți 26 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța, iubitorii de teatru dobrogeni pot vedea piesa „Acești români fantastici”, anunță organizatorii. ActiveNews este partener media al evenimentului.

Spectacolul scris și regizat de Dan Puric se întoarce, astfel, pe malul mării, după reprezentația din luna mai. 

Piesa a avut premiera națională pe 10 martie, fiind un succes la public. Cu o distribuție de excepție din care fac parte Dan Puric, Amalia Ciolan, Beatrice Rubică și Ovidiu Cuncea, spectacolul este o reprezentație profundă și răscolitoare, despre veșnicie, dar și despre derizoriul existentei umane.

Actorii dau viață celor trei personaje aflate față în față cu iminența morții, într-un spectacol emoționant. „Această piesă am dedicat-o memoriei profesorului meu de la Școala Populară. Înainte să-l am profesor pe genialul Dem Rădulescu, m-am întâlnit la Școala Populară, în calitate de muncitor necalificat, cu unul din geniile pedagogiei românești la nivel de teorie teatrală. Îi datorez tot limbajul meu internațional domnului Traian Aelenei. El nu mai este printre noi, dar va fi întotdeauna atâta timp cât ne vom întoarce către trecut. Basarabean de origine, de la care am învățat ce spunea și Mircea Eliade, că îți iubești țara în ciuda evidențelor tragice”, a spus  Dan Puric.
 
Un reportaj de la premieră este disponibil aici.