După o tentativă eșuată, de acum doi ani, autoritățile din Târgu Jiu vor încerca din nou să includă Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana Infinitului în patrimoniul UNESCO.

 Acum, autoritățile locale cer mai mult sprijin, inclusiv financiar, din partea Ministerului Culturii, astfel încât operele lui Brâncuși să facă parte din patrimoniul mondial.

România și-a propus încă de acum 25 de ani să înscrie ansamblul de la Târgu Jiu pe lista UNESCO. Dar abia în 2014 a cerut oficial includerea operelor lui Brâncuși în patrimoniul mondial.  Apoi, dosarul a fost retras pentru că nu era bine susținut și documentat, potrivit tvr.ro. Țara noastră trebuie să convingă organizația că ansamblul este bine protejat, întreținut și că face parte dintr-un circuit turistic. 

Până acum România a reușit să înscrie pe lista patrimoniului mondial UNESCO Rezervația Biosferei Delta Dunării, satele cu biserici fortificate din Transilvania, Mănăstirea Horezu, bisericile din nordul Moldovei, cetățile dacice de la Orăștie, bisericile maramureșene din lemn și centrul istoric al orașului Sighișoara.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews