ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După o tentativă eșuată, de acum doi ani, autoritățile din Târgu Jiu vor încerca din nou să includă Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana Infinitului în patrimoniul UNESCO.

 Acum, autoritățile locale cer mai mult sprijin, inclusiv financiar, din partea Ministerului Culturii, astfel încât operele lui Brâncuși să facă parte din patrimoniul mondial.

România și-a propus încă de acum 25 de ani să înscrie ansamblul de la Târgu Jiu pe lista UNESCO. Dar abia în 2014 a cerut oficial includerea operelor lui Brâncuși în patrimoniul mondial.  Apoi, dosarul a fost retras pentru că nu era bine susținut și documentat, potrivit tvr.ro. Țara noastră trebuie să convingă organizația că ansamblul este bine protejat, întreținut și că face parte dintr-un circuit turistic. 

Până acum România a reușit să înscrie pe lista patrimoniului mondial UNESCO Rezervația Biosferei Delta Dunării, satele cu biserici fortificate din Transilvania, Mănăstirea Horezu, bisericile din nordul Moldovei, cetățile dacice de la Orăștie, bisericile maramureșene din lemn și centrul istoric al orașului Sighișoara.