ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Custodele Coroanei României, M.S. Margareta, și ASR Principele Radu au publicat pe pagina web România Regală un mesaj de condoleanțe, marți, după aflarea veștii decesului actriței Tamara Buciuceanu-Botez. Aceasta s-a născut în urmă cu 90 de ani în Basarabia, pe teritoriul Regatului României. Cu cinci ani în urmă, actrița a fost invitată la Castelul Peleș pentru ceremonia de învestitură în rangul de Ofițer al Ordinului „Coroana României”, oferit anterior din partea Regelui Mihai I. 

„Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și ASR Principele Radu au aflat cu multă tristețe vestea trecerii la Domnul a marii actrițe Tamara Buciuceanu, una dintre figurile emblematice ale teatrului și filmului românesc din ultimii 70 de ani.

Tamara Buciuceanu a primit de la Regele Mihai I rangul de Ofițer al Ordinului Coroana României. La Castelul Peleș, cu cinci ani în urmă, Tamara Buciuceanu a fost invitată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, la ceremonia de învestitură în Holul de Onoare și la dineul oficial din Sufrageria de Stat.

Născută în Basarabia, acum 90 de ani, Tamara Buciuceanu lasă o urmă de neșters în cultura română, după o strălucită și lungă carieră artistică.

Majestatea Sa Margareta și Principele Radu transmit condoleanțe familiei îndoliate.

Dumnezeu să o odihnească în pace!”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina web România Regală.