ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Cel mai mare pelerinaj din țara noastră a început marți oficial, printr-o procesiune impresionantă, închinată Sfintei Parascheva. Moaștele Sfintei Parascheva au fost scoase marți dimineață și au fost depuse în baldachin pentru ca pelerinii să se poată închina.  Cu acest prilej, Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a transmis credincioșilor care merg la Iași zilele acestea un mesaj emoționant, pe care îl publicăm integral.

Iată textul:
 
„De ce alergăm în rugăciune către sfinții lui Dumnezeu? De ce dorim să cinstim, să atingem și să sărutăm binecuvântatele moaște ale sfinților lui Dumnezeu?
 
Pentru că ei au mărturisit aceeași credință ȋn Hristos, precum Apostolii, și prin aceasta au devenit mult folositori pentru viața noastră și pentru viața lumii;
 
Pentru că sfinții sunt „prietenii” lui Dumnezeu (Ioan 15, 14), „casnicii” lui Dumnezeu (Efeseni 2, 19), rugători pentru noi către Dumnezeu (Apocalipsa 8, 3);
Pentru că sfinții au dobândit puterea Sfântului Duh în timpul vieții lor, iar acum moaștele lor cele binecuvântate sunt purtătoare de Duh Sfânt.
Mulțimi de pelerini vin în aceste zile la Iași pentru a mărturisi dragostea, nădejdea și credința lor în Dumnezeu. Ei vin pentru a așeza în mâna Sfintei Parascheva dorul lor, bucuria lor, crucea vieții lor, nădăjduind în rugăciunile Cuvioasei.
 
Anul acesta pelerinii vin la Iași pentru a o cinsti și pe Sfânta Tecla, cu nădejdea de a mărturisi adevărata credință, propovăduită de Sfinții Apostoli, și mărturisită ȋntocmai, prin viața ei pilduitoare, de Sfânta Tecla.
 
În duh cu sfinții lui Dumnezeu și în apropierea raclei cu sfintele lor moaște, simțim ocrotirea Cerului, tindem spre Împărăția cea de sus și ne lăsăm îmbrățișați de harul, iertarea și iubirea cea nemăsurată a Preasfintei Treimi”.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews