ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A cucerit, prin arta sa, scene din Italia, Franța, Anglia, Elveția, Grecia, Ungaria, Danemarca. Din 7 septembrie, o puteți vedea pe mezzosoprana Maria Jinga nu numai la Opera Națională București sau la Ateneul Român, ci și la TRINITAS TV.

Maria Jinga prezintă emisiunea România Creștină, în fiecare luni, de la ora 20.00, iar producătorul emisiunii este jurnalistul George Grigoriu.
 
"Este o emisiune despre România în care trăim cu toții", declară Maria Jinga. 
 
Formatul își propune să aducă în casele telespectatorilor informații despre activitatea social-filantropică a Bisericii. Va fi o emisiune din care nu vor lipsi informațiile utile tuturor, dar nici emoția.
 
În prima ediție, telespectatorii sunt invitați să afle despre demersurile de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, și despre dăruirea Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru: Campania "Donează sânge, salvează o viață!", inițiată de Patriarhia Română, se află deja la cea de-a VIII-a ediție.
 
De asemenea, Spitalele Grigore Alexandrescu, Marie Curie și Elias, au primit, prin donațiile credincioșilor, suma de 60.000 de euro, necesară pentru achiziționarea unor echipamente medicale, printre care și un înlocuitor de plămâni, singurul de acest tip din Europa de Est, potrivit Agerpres.
 
Despre noua provocare din carieră — televiziunea, Maria Jinga spune: 
 
"Am acceptat fără să clipesc această propunere, imediat ce am citit proiectul. Este o emisiune despre România în care trăim cu toții, despre copii premianți, dar și despre copii abandonați, despre bătrâni, despre cei aflați în necazuri și nevoi. Este o emisiune despre credință și speranță, despre cum putem să ne ridicăm împreună, ca popor. Vom vorbi despre lucrurile frumoase care se construiesc zilnic, dar care, din păcate, sunt puse în umbră de știrile tabloidizate.
 
În România trăiesc mult prea mulți oameni oropsiți, iar faptul că Biserica se implică în ajutorarea lor trebuie să fie un exemplu pentru fiecare dintre noi. Pentru mine, această emisiune este o provocare de suflet. Nu poți să ceri altuia să facă, iar tu să stai să privești. Schimbarea României se va produce în momentul în care vom conştientiza cât de puternici suntem împreună."