Fostul fotbalist Mihai Neșu a fost prezent, vineri seara, prin videoconferință, la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova, discursul acestuia fiind o mărturisire vie a credinței, dar și un reper pentru tinerii prezenți la eveniment, cărora le-a vorbit despre succes, despre suferință și despre scopul principal al vieții.

Mihai Neșu, rămas imobilizat în urma unui accident petrecut pe terenul de fotbal în 2011, nu crede că există eșecuri în viață, ci doar drumuri care se închid, urmate însă de altele, pe care Dumnezeu le deschide pentru noi.

"Nu trebuie să spunem că avem eșecuri în viață. Putem să spunem că facem greșeli, dar, de fiecare dată, dacă suntem sinceri cu noi și ne vom da seama unde am greșit, vom putea să oprim greșeala care a pornit, dar cu ajutorul unui duhovnic”, a explicat Mihai Neșu.

Potrivit acestuia, în lumea de azi e foarte greu să trăiești și să mergi pe un drum bun fără un duhovnic de care să ascultăm și căruia să-i cerem un sfat de fiecare dată când suntem nedumeriți asupra unei decizii.

"Eu cred că nu există eșecuri, există doar nici decizii mai greșite, niște drumuri care se închid, dar Dumnezeu ne deschide mereu altele. El este mereu lângă noi să ne ajute să ajungem la scopul principal, care este sfințenia, îndumnezeirea și asemănarea cu Dumnezeu. Mântuirea este doar o treaptă mai mică ca scop în viață. Serafim de Sarov spune că scopul nostru principal este sfințirea și pentru asta trebuie să ne luptăm toți. Pentru asta, suferințele ne sunt de folos, pentru a îndeplini acest scop atât de frumos pe care ni l-a lăsat Dumnezeu pe pământ”, a subliniat Mihai Neșu. Orice zi, a precizat Neșu, este o șansă de a ajunge la scopul principal al vieții.

În ceea ce privește formarea unui tânăr aflat la început de drum în viață, Mihai Neșu spune că trebuie să aibă o temelie foarte puternică, bazată pe credință.

"În primul rând, cred că (tânărul-n.red) trebuie să aibă o temelie, o fundație foarte puternică bazată pe credință, pe dorința lui de a avea o viață plăcută lui Dumnezeu și, de unul singur, în lumea de azi, este foarte greu.  Atunci, revin la ideea că avem nevoie de duhovnic.(…) Dacă atunci când ne doare ceva căutăm cel mai bun doctor, la fel- mai ales pentru suflet- trebuie să fugim  la cei mai buni duhovnici, care să ne ajute să o luăm pe drumul cel bun”, a spus Neșu.

Acesta a subliniat că doar atunci când ne luptăm să facem voia lui Dumnezeu suntem de folos pe lumea aceasta.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews