Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Arhiepiscopia Sibiului debutează vineri la Brașov și va găzdui timp de trei zile sute de tineri din cele două județe, la aproximativ un an după desfășurarea la Sibiu a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși, ITO 2018. Participanții se vor bucura de clipe de rugăciune, momente artistice, procesiuni, conferințe, vizitarea obiectivelor culturale și schimburi de experiență în comuniune și bucurie.

Unul dintre cele mai așteptate momente este defilarea în straie populare ce va avea loc vineri seară pe străzile Brașovului, în cinstea Anului Omagial al satului românesc în Patriarhia Română și pentru conștientizarea importanței valorilor pe care satul strămoșesc încă le oferă, potrivit agenției de știri Basilica.

„Procesiunea luminii și a portului popular” va avea loc în deschiderea „Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Arhiepiscopia Sibiului” – ITO Brașov (16-18 august 2019), manifestarea fiind organizată de Protopopiatul Brașov și adresată tinerilor ortodocși cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani proveniți din județele Brașov și Sibiu.

„Evenimentul cu caracter mitropolitan  se dorește a fi unul de amploare,  propunându-și să reunească la Brașov intre 500 și 1000 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16-35 de ani din județele Brașov și Sibiu ( Arhiepiscopia Sibiului). Întâlnirea se alătură celorlalte întâlniri internaționale și naționale a tinerilor ortodocși organizate în Patriarhia Română, în anul 2014 la Baia-Mare, în anul 2015 la Cluj-Napoca, în anul 2016 la București  în anul 2017 la Iași în 2018 la Sibiu dar și a celor Naționale precum Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului Sălaj 2018, Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova - Iași 2018”, se arată în descrierea de pe pagina social media a evenimentului.

Pe parcusrul celor trei zile de desfășurare, ITO Brașov găzduiește o serie de manifestări culturale și artistice care îi vor bucura atât pe participanți, cât și pe gazdele din orașul de sub Tâmpa. Printre acestea merită amintite Procesiunea luminii și a portului popular de vineri, „Festivalul Satului Românesc” de sâmbătă, cuprinzând prezentarea Muzeului „Prima Școală Românească” și a Bisericii Sfântul Nicolae din Șchei, participarea duminică la Sfânta Liturghie oficiată de Mitropolitul Laurențiu al Ardealului la Tărlungeni.

Programul integral al ITO Brașov:

Vineri 16 August 2019

18:00-21:00 Piața Unirii – Deschiderea oficială: Cuvinte de deschidere, slujba de Te-Deum, prezentarea delegațiilor, momente artistice: Corul Kyrios, Cvintetul vocal Anatoly, Alexandra Fits, Trupa 6.
21:00 Procesiunea luminii și a portului popular pe traseul: Piața Unirii – str. Prundului, Șirul Beethoven, str. George Barițiu, str. Mureșenilor, B-dul Eroilor, Parcul Nicolae Titulescu, Biserica „Buna Vestire” de pe str. Nicolae Iorga.

Sâmbătă 17 August 2019

13:30-16:45 Festivalul Satului Românesc: Prezentarea Muzeului „Prima Școală Românească” și a Bisericii Sfântul Nicolae.
Trisaghion la mormântul lui Nicolae Titulescu: 100 de ani de Jandarmerie transilvană
17:00 Conferință: Pr. Constantin Necula în Sala festivă a Colegiului Național „Andrei Șaguna”
20:00 Concert / Program artistic Cenaclul „Lumină Lină”
Muzică folk și Muzică ușoară

Duminică 18 August 2019

09:30 Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu Mitropolitul Ardealului la Tărlungeni.
13:30 Hora Bucuriei
14:00 Închiderea evenimentului: Mesaj către tineri al Mitropolitului Laurențiu


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews