ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Corina Șuteu, noul ministru al Culturii, a fost invitata emisiunii "După 20 de ani", difuzată de Pro TV dminică, de la ora 10:00, unde a vorbit despre prioritățile mandatului său, dar și despre criza de la Opera Română din București, precizând că noul manager ONB va fi numit după 20 mai.

 Potrivit declarațiilor din cadrul emisiunii moderate de Cristian Leonte, ministrul a considerat foarte bună propunerea vicepremierului Vasile Dîncu în legătura cu preluarea interimatului ONB de către Beatrice Rancea, afirmând că aceasta este "o persoană care simte instituția, care provine din domeniu și care își dorește să se pună în sprijinul domeniului". De asemenea, în susținerea declarației că Beatrice Rancea este "o propunere foarte bună", a menționat că sunt de luat în calcul activitatea acesteia "din toată cariera, dar mai ales de la Opera din Iași".

"Și acest tip de energie, acest tip de dedicație e foarte necesar că să rezolvi probleme delicate. De altfel, va fi literalmente responsabilitatea ei (...) să regleze o serie din problemele importante. Eu, ca ministru, nu intenționez să mă mai amestec în asta", a adăugat ministrul Culturii.

Moderatorul Cristian Leonte a întrebat-o despre "tulburarea" de la Operă și de ce s-a ajuns în această situație, iar ministrul a spus că unul dintre motive este salarizarea slabă, adăugând că ar trebui ca opera "să fie locul în care să vină creativii cei mai buni, cei mai performanți și să fie plătiți corect pentru ceea ce fac". Însă, în momentul de față, "există decalaje, există o imposibilitate de a găsi soluții legale (privind aceste aspecte, n.r.)", potrivit opiniei noului ministru.