ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La 6 septembrie, Biserica Ortodoxă face pomenirea minunii săvârşite în Colose (Frigia) de Sfântul Arhanghel Mihail.
 
"Când a trecut prin Frigia ca să propovăduiască Evenghelia, Sfântul Apostol Ioan a proorocit o apropiată vizită providenţială a prinţului arhanghelilor, Mihail, în locul numit Heretopa. Şi, într-adevăr, la puţin timp, în acel loc, în mod minunat a izbucnit din pământ un izvor vindecător de toată boala. Unul din mulţii credincioşi care s-au perindat pe la acest izvor, a cărui fiică s-a vindecat prin această apă, a construit pe acel loc, în semn de recunoștiinţă, o mică biserică închinată Arhanghelului Mihail” , potrivit Sinaxarului.
 
Pe de altă parte, nouăzeci de ani mai târziu, în această biserică s-a aşezat pentru a practica asceza şi a servi la altar, un tânăr numit Arhip, originar din Hierapolis.
 
„Pentru zelul şi dragostea acestui tânăr, Dumnezeu i-a dat harul de a face minuni şi vindecări. Dar oarecare elini, aprinşi de zavistie din pricina minunilor preamărite ce se făceau în biserica Arhistrategului Mihail, au vrut să abată râul care curgea acolo, aproape, şi să-l pornească asupra Bisericii, ca să înece şi Biserica şi să piardă şi pe Arhip. Dar dumnezeiescul Arhistrateg, însuşi arătându-se şi poruncind lui Arhip să se îmbărbăteze, a lovit cu un toiag piatră şi, făcând cale apei, de atunci până în ziua de astăzi, se vede cum acolo este înghiţită apa şi se mistuieşte”